Robert Wallin
27 september, 2023

Nyhetsbrev höstterminen 2023

Höstterminen är nu igång på allvar och det är fantastiskt roligt att varje dag se vilken härlig mix av både yngre och äldre medlemmar som spelar tennis i klubben.

Våra nya belysningsarmaturer har varit igång sedan juli. Numera är även rörelsesensorer installerade på samtliga banor som innebär att belysningen tänds upp automatiskt när banan beträds och är bokad. Systemet är inställt så att banorna tänds/släcks 5 minuter innan/efter speltiden. I oktober kommer företaget som installerat systemet tillbaka för att även montera nödbelysning inne vid banorna så att man lättare ska kunna ta sig mellan banorna trots att det i övrigt är släckt i hallen.

Till denna termin har vi startat upp svenska tennisförbundets nya plattform spelutveckling röd orange grön som ger klubbens tränare ett dagligt stöd när de tränar klubbens nybörjare och fortsättningsspelare. Plattformen är framtagen tillsammans med oss klubbar som har varit med i projektet från start och bygger på ett spelbaserat tennislärande. Det är speciellt utvecklat och anpassat för barn men fungerar också som ett bra insteg för alla åldrar.

Grusbanorna är inne på sina sista veckor innan det är dags att stänga ner dem inför vintern. Sista dagen att spela utomhus är den 30 september. Om bara vädret tillåter finns det ypperliga tillfällen att fortsätta spela utomhus under september månad.

Lite senare under terminen hoppas vi kunna bjuda in till en kostnadsfri föreläsning med Martin Stern-Taipale som är en av Sveriges främsta profiler inom tennisspecifik & skadeförebyggande fysträning. Håll utkik i mejlen.

Sista veckan i september erbjuder vi alla nya seniorer som är + 65 år att komma ner till hallen för en ”öppen prova på aktivitet”. Det kommer då att ges möjlighet att prova på tennis under anpassade förhållanden enligt ett koncept som kallas ”tennis på studs”. Kortfattat innebär ”tennis på studs” en enklare form av tennis anpassad för utövarna. Man spelar dubbel på en minitennisbana med mjuk boll och två studsar är tillåtna. Gemenskap och fika är lika viktiga delar som tennisen. Tipsa gärna familj, vänner, och bekanta om nedan datum för + 65 aktivitet i tennishallen. Ingen föranmälan behövs utan bara att komma ner till hallen.

Datum och tider för ”tennis på studs” för + 65 seniorer:

·        Tisdag 26 september kl 11.00

·        Torsdag 28 september kl 09.00.

På höstlovet, måndag den 30 oktober, startar Sigtuna Damando Cup 2023 som pågår fram till och med 5 november. Tävlingen är en junior och seniortävling och vi hoppas på en fartfylld spännande vecka med många Sigtuna spelare med i tävlingen. Anmälan till tävlingen hittar ni på svenska tennisförbundets tävlingssida: https://svtf.tournamentsoftware.com/. Under tävlingen som pågår 30 oktober - 5 november är det uppehåll i tennisskolan och för samtliga abonnemang.

I oktober börjar seriespelet i svenska tennisligan för klubbens alla representationslag. I år har klubben så många som 8 lag anmälda.

·        Green challenge lag 1, lag 2

·        Pojkar 13

·        Pojkar 15

·        Flickor 15

·        Damer 45

·        Herrar 45

·        Veteranserien

Stort lycka till allihopa! Vill ni följa lagen och stötta dem på plats så ser ni hela spelschemat och resultaten via länken: https://svtf.tournamentsoftware.com/league/9EC12418-331A-44DD-B49D-BE53D1B91BBB/club/276

Klubbens gruppspel är i full gång och den första omgången är slut den 15 oktober. Därefter tas en veckas uppehåll för att göra nya grupper och spelordning till omgång 2 som spelas perioden 23 oktober - 31 december. Är ni nyfikna och kanske sugna på att vara med i gruppspelet så kan ni läsa mer och göra intresseanmälan via vår hemsida: https://www.sigtunatennis.se/att-tavla/#id-gruppspel

I medlemshopen kan du numera köpa det mesta som du behöver till din tennis och vi försöker alltid hålla konkurrensmässiga priser så att våra medlemmar ska få bra service och förmånliga priser. Vill passa på att slå ett slag för att stränga om racket nu när det är en ny termin. Senor är en färskvara och bör bytas med en viss regelbundenhet. Vi rekommenderar att göra det minst en gång per termin. I shopen finns ett stort utbud av senor med olika spelegenskaper. Söker du mer kontroll? Eller kanske lite mer fart i slagen? Vi har både mjukare och stummare senor och kan hjälpa dig hitta rätt sena och ge tips om hur hårt du bör stränga ditt racket.

Vi säljer numera också både bollrör och 3-pack dam och herr tennisstrumpor av bra kvalité direkt i entrén.

Det händer som vanligt mycket i klubben och många härliga tennisaktiviteter väntar! Datum att redan nu skriva in i kalendern är klubbmästerskapen som kommer gå av stapeln 16 - 20 december. Mer information kommer ut när vi närmar oss. Vi hoppas givetvis att så många som möjligt vill vara med och spela och umgås tillsammans i hallen under några trevliga dagar.

Till sist vill jag avsluta med att säga STORT TACK till klubbens alla sponsorer som alla är med och stöttar föreningens barn & ungdomsverksamhet.

Önskar alla i klubben en trevlig tennistermin😊

Robert Wallin

Klubbchef

Sigtuna tennisklubb

Sigtuna Tennisklubb

John Åkerlunds väg 10B
193 31 Sigtuna
+46 (0) 705 925 205
kansliet@sigtunatennis.se
Follow us on:
© 2024 Sigtuna Tennisklubb | #MadeInSigtuna
crossmenu