Robert Wallin
2 november, 2023

Föreläsning med AIM-X för alla medlemmar 22 november

Välkommen på föreläsning inom tennisspecifik & skadeförebyggande fysträning

Onsdagen den 22 november bjuder klubben in till en medlemskväll med två intressanta föreläsningar för alla oss som gillar att spela tennis. Kvällens föreläsningar är gratis för alla klubbens medlemmar genom stöd av RF SISU Uppland.

Martin Stern Taipale är en Sveriges främsta profiler inom tennisspecifik & skadeförebyggande fysträning, samt en av grundarna till AIM-X Sports Club. Han har under 20 år både testat och tränat tusentals tennisspelare på alla nivåer, från motionärer till elitspelare och världsstjärnor som Robin Söderling och Rebecca Peterson.

Föreläsningarna under kvällen tar sin utgångspunkt i att hjälpa alla tennisintresserade i klubben oavsett ålder och spelnivå, både motionärer, juniorer, föräldrar och ledare.

Anmälan till föreläsningarna gör du här nedanför under respektive föreläsning. Alternativt mejla till robert.wallin@sigtunatennis.se

Begränsat antal platser.

Lite kort om innehållet i de olika föreläsningarna

Föreläsning prestation

Tid: 17.00-ca 18.15

Målgrupp: klubbens tävlingsjuniorer och föräldrar samt våra seniorer i serielagen och övriga medlemmar som spelar mycket tennis

Vad kan de som är bättre än dig på tennis göra bättre fysiskt? Finns det ett samband? Denna föreläsning ger dig insikt i vad som krävs på olika nivåer i tennis för att utvecklas på banan. Vilka rörelser som gör dig bättre på tennis. Hur man mäter och fystestar sin serve, grundslag, snabbhet och kondition på banan.

Hur ser svensk tennis ut idag? Vi visar resultat från amatör till topp 5 i världen.

Här gör du din anmälan till föreläsningen om prestation

Föreläsning skadeförebyggande

Tid: 18.30-ca 19.45

Målgrupp: alla intresserade medlemmar i klubben

Har du utmaningar med hur din kropp mår i samband med tennis? En funktionell föreläsning där vi utbildar dig i att hålla dig hel och frisk som tennisspelare oavsett nivå. Den vanligaste myten inom förebyggande träning är att man rekommenderar spelaren att bli starkare i problemområdet. Den myten kommer förklaras och sättas på prov i denna föreläsning.

Här gör du din anmälan till föreläsningen om skadeförebyggande träning

Sigtuna Tennisklubb

John Åkerlunds väg 10B
193 31 Sigtuna
+46 (0) 705 925 205
kansliet@sigtunatennis.se
Follow us on:
© 2024 Sigtuna Tennisklubb | #MadeInSigtuna
crossmenu