Hoppa till sidans innehåll

Anmälan Tennisskola 2021/22


Tennisskolan är öppen för alla som vill lära sig spela tennis, oavsett ålder och tidigare erfarenheter. 

Alla som går på tennisskolan idag är automatiskt med när nya terminen startar hösten 2021.

Vill du inte fortsätta krävs avanmälan före den 1 Juni på mail till This is a mailto link

Vid avanmälan efter 1 Juni tar vi ut en avgift på 500 kr. Detta eftersom vi har högt tryck i verksamheten och många som vill börja spela tennis hos oss.

OBS - Sista anmälningsdag för ny anmälningar i tenniskolan inför hösten 2021 är den 2 juni. Anmälningar som kommer in efter 2 Juni kommer med i mån av plats. 

Här nedan anmäler du dig till höstens tenniskola 2021/22. Genom att klicka på respektive länk kommer du direkt till ansökningsformuläret i Matchi.

Du är automatiskt även med under vårterminen 2022 om ingen avanmälan görs före 1 December 2021.

Följande kurser går att anmäla sig till.

Vuxentennis, Juniortennis, Tennislekis 4-6 år, Minitennis 6-9 år.

Vuxentennis

Anmälan Vuxentennis

Juniortennis 8-18 

Anmälan juniortennis

Tennislekis 4-6 år

Anmälan tennislekis

Minitennis 6-9 år

Anmälan minitennis

 

Har du frågor kring tennisskolan eller träning går det bra att maila oss på This is a mailto link. Läs även de allmänna reglerna för tennisskolan som du hittar i kolumnen till vänster.

Tenniskolan är indelad i olika nivåer och du kan läsa lite mer om de olika nivåerna här nedanför. 

Tennislekis

Första steget i tennisskolan och riktar sig till de yngsta ca 4-6 år.

Vi leker med boll och använder oss oftast av mjuka bollar tillsammans med minitennisnät, mycket lek och koordinations övningar och vi lär oss grunderna med forehand och backhand.  Speltider är 1 gång i veckan.

Minitennisskola

Fortsättning på tennislekis. Fortfarande mycket lek men vi spelar mer tennis och använder minitennisnäten och lär oss grunderna med hjälp av mjuka bollar och mindre bana. Vi kommer även pröva på övningar över den stora banan och nätet. Spel vardageftermiddagar eller helgförmiddagar. Under terminen har vi särskilda So Tour MINI tennis tävlingar där vi erbjuder matchspel under roliga former och träffar spelar från andra klubbar.

Nybörjare

För alla typer av nybörjare som vill börja spela tennis. Vi försöker få ihop så åldersjämna grupper som möjligt och vi lär oss grunderna i tennis och efter två terminer ska man kunna hålla bollen i spel.

Vi lär oss alla grundslag samt volley, smash och serve. Vi lär oss även linjer och tennisens regler och räkning. Vi spelar mest vardagseftermiddagar och eventuellt helgförmiddagar. Nybörjartennis spelar man normalt 2 terminer innan man går vidare till nästa steg. Är du mellan 7-9 år har vi under terminen i särskilda So Tour MIDI tennis tävlingar där vi erbjuder matchspel under roliga former och träffar spelar från andra klubbar.

Fortsättningstennis

För de som gått i Nybörjartennis minst en termin och/eller klarar av att hålla i gång bollen, kan räkna och vill gå vidare i sin tennis. Vi fortsätter bli säkrare med slagen och utvecklar oss på grundslagen och inför mer taktik och spelförståelse. Fortsättningstennis är för dig som tycker det är kul med tennis och vill spela mer och bli bättre. Här kan man spela i flera terminer och succesivt lära sig tennisens alla delar utan att man känner att måste tävlingsspela. Kombinera gärna med fysträningen. Grupperna kommer spela lite senare eftermiddagar och vardagkvällar, eventuellt helg 

Tävlingstennis

För de som vill spela mycket tennis och lära sig tennisens samtliga delar. Vi inför mer taktik och spelvinnande teknik samtidigt som träningsvolymen ökar. Tävlingstennisen riktar sig mot de som har en ambition att bli duktiga i tennis och spela matcher/tävlingar. De som deltar i tävlingstennisen rekommenderas starkt att även vara med på fysträningen för att få en allsidig träning. Spelarna bör vara med i externa tävlingar och ha en egen drivkraft. Träningen bedrivs i högt tempo och man ska vara beredd på att gnugga teknikövningar. Grupperna kommer spela lite senare eftermiddagar och vardagkvällar, eventuellt helg.

Vuxentennis.

För alla vuxna som vill spela tennis i tennisskolan oavsett spelstyrka. Vi tar emot alla såväl nybörjare och ni som spelat ett tag och vill bli bättre med hjälp av tränare. Skriv gärna i fritextfältet om du har speciella önskemål och din spelstyrka.

 

Tennishälsningar

Sigtuna tennisklubb

Uppdaterad: 16 APR 2018 10:26 Skribent: Robert Wallin
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sigtuna TK - Tennis
John Åkerlunds väg 10B
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: +46705925205
E-post: kansliet@sigtunatenn...

Se all info